Statistica computațională: Cum înțelege un cercetător cutremurele de pe Lună, evoluția criptomonedelor și clasificarea stilurilor de condus

Te-ai întrebat vreodată cum înțelege un cercetător cutremurele de pe Lună, evoluția criptomonedelor sau diferitele stiluri de condus? 🚀📈

Participă la o discuție inedită cu Dr. Habil. Alexandru Nicolin-Żaczek, cercetător senior în domeniul Fizicii la Institutul de Științe Spațiale, și descoperă cum statistica computațională ne ajută să deslușim misterele din știință și tehnologie.

 

📅 Când? 15 noiembrie 2024

🕛 Ora: 12:30

📍 Unde? Aula ICAM UVT (Strada Oituz nr. 4, Timișoara)

 

Dr. Habil. Alexandru Nicolin-Żaczek este un om de știință de excepție, cu o carieră vastă în domeniul fizicii și științe spațiale. Din anul 2019 ocupă funcția de Cercetător Senior la Institutul de Științe Spațiale din Măgurele, Ilfov. Înainte de această poziție, timp de aproape 11 ani și-a desfășurat activitatea științifică la Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” (IFIN-HH) din Măgurele, unde a parcurs treptele carierei de la Junior Scientist la Senior Scientist CS I. În această perioadă, a contribuit cu cercetări importante în fizica computațională, studiind fenomene de transport în sisteme nucleare și efecte neliniare în gazele cuantice ultra-reci.

În ceea ce privește formarea academică, Dr. Nicolin-Żaczek a parcurs studiile de licență la Universitatea Politehnica din București, apoi s-a specializat la Universitatea din Copenhaga, unde a obținut atât titlurile de Bachelor of Science și Master of Science, cât și doctoratul în fizică.

Pentru contribuțiile sale științifice, Dr. Nicolin-Żaczek a fost distins cu Premiul Constantin Miculescu al Academiei Române în anul 2013. Această distincție prestigioasă recunoaște excelența în cercetare și este acordată celor care aduc contribuții majore în domeniul fizicii, fiind o validare a impactului său asupra comunității științifice, în special pentru activitatea desfășurată la IFIN-HH.

 

Evenimentul este organizat prin proiectul Centrul de consiliere și orientare în cariera de cercetător – regiunea de Vest și este dedicat celor pasionați de știință și explorarea noilor frontiere în cercetare.