CeCOCe-Vest: Primul an de implementare și activitatea în rețeaua națională de centre

În primul an de implementare al proiectului “Centrul de consiliere și orientare în cariera de cercetător – regiunea de Vest” (CeCOCe-Vest), finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (Componenta 9: Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare, Investiția I10 „Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM”), au avut loc multiple stagii de schimburi de experiență la alte centre regionale de orientare în cariera de cercetător, precum și schimburi de bune practici.

Schimburi de Experiență

În cadrul proiectului, o parte din echipa CeCOCe-Vest a realizat deplasări la diverse centre regionale de orientare în cariera de cercetător, incluzând:

  • Centrul Regional Nord-Vest de Orientare în Carieră al Cercetătorilor (UBB-Core) din Cluj-Napoca
  • Centrul de Orientare în Cariera de Cercetător – regiunea Centru din Sibiu
  • Centrul de Orientare în Cariera de Cercetător – regiunea București-Ilfov
  • Centrul Regional Sud-Est pentru Orientarea în Cariera de Cercetător – Ad Augusta din Constanța

Aceste schimburi de experiență au avut rolul de a facilita transferul de bune practici și de a promova activitățile centrelor pentru a crește eficiența și impactul proiectelor.

Vizite și Colaborări

Pe lângă deplasările echipei CeCOCe-Vest, Centrul a fost gazda colegilor din alte centre naționale, inclusiv echipele din:

  • Centrul de Orientare în Cariera de Cercetător – regiunea București-Ilfov
  • Centrul Regional Nord-Vest de Orientare în Carieră al Cercetătorilor (UBB-Core)
  • Centrul de Orientare, Asociere și Consiliere în Cariera de Cercetător pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României.

Întâlniri online și Schimburi de bune practici

Rețeaua celor opt centre este într-o permanentă legătură prin intermediul întâlnirilor online, în cadrul cărora se discută despre implementarea proiectului, facilitându-se astfel schimbul de bune practici și promovarea activităților fiecărui centru.

Primul an al proiectelor din rețeaua națională de centre a fost marcat de numeroase inițiative de colaborare și schimb de experiență, menite să întărească rețeaua și să îmbunătățească orientarea în cariera de cercetător. Aceste eforturi contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor Planului Național de Redresare și Reziliență, sprijinind dezvoltarea sectorului privat, cercetarea, dezvoltarea și inovarea în România.